За кой Бг отбор би карал ако имаш възможност?

Fly
Virus skateboards
Insomnia
Bas
Amnesia
Boardshop
други

 Go Skateboarding Day Sofia 2020

 

Текст:Я.Стоянов

Фотография:Велико Балабанов

Снимачен екип:Васил Нейков,Виктор Стойков,Николай Петров,Владимир Минов.

 

Годината е 2020,светът е в пандемия,икономическа криза и протести за равенство между хората.

Нашият митинг започва на 21.06.(неделя) в 11:30 часа,рождения ден на Скейтбординга!

Започнахме мирния протест с ежегодното спускане по бул.Черни Връх с любезния ескорт на органите на реда до Музея на Земята и Хората,след проверка че всички са стигнали безаварийно, ни пожелаха честит рожден ден и си тръгнаха.Последва сешън с награди и пари за трикове на серията 6+4 стълби и „Board Shop деветте с рейл“,след което се отправихме към НДК за: Contrabanda store Game of SK8 (2 vs 2)  , Long SIX session (Bang + Stair) и Love Park Tribute.

Пред Националния Дворец на Културата ни чакаха отново органите на реда с торта и още пожелания за приятно прекарване!Победителите от Contrabanda store Game of SK8 (2 vs 2) бяха:

Големи:Виктор Йорданов и Мартин Атанасов

Малки: Никола Бахчевански и Явор Крумов

Митинга продължи по ул.Г.С.Раковски към градинката на Кристал  без забавяне на движението и ескорт. Longest Оllie“ бе спечелено от Васко Боянов и тръгнахме към Паметника на Съветската Армия за „Ramp session“ и хвърлянето на продукти.След атрактивната битка за дъската ни чакаше  Grindhouse Skate Club“ с  бургери,бири и разбира се другия рожденник,Група PIRANHA FTW!

Деня завърши с концерт на PIRANHA FTW + Guest band и Mini ramp session.

Благодарим на всички които се включха в отпразнуването на този празник и разбирасе нашите любезни спонсори:

Contrabanda Store,Board Shop,Blok Supply Co.,Stinky Socks,SKATEBOARD BG,NOKS,SQUARE,FiveHigh Indoor Skate Park,Chilli Hills Farm и Grindhouse Skateclub!

 Евента бе организиран от Софийската Скейтборд Сцена,екипите на FiveHigh Indoor Skatepark,Agro Mafia,Skatebg,Grindhouse Skateclub и всички скейтбордисти които помогнаха да се проведе!