За кой Бг отбор би карал ако имаш възможност?

Fly
Virus skateboards
Insomnia
Bas
Amnesia
Boardshop
други

 Go Skateboarding Day Sofia 2019

 

Датата е 21.06.2019г.(Петък) и за поредна година отпразнувахме световния ден  на Скейтбординга! Добре познатия ни маршрут от миналите години с много изненади,преносими уреди за различните спотове,награди и разбира се “Cash for Tricks”.Евента бе организиран отново от Софийската Скейтборд сцена,екипа на FiveHigh Indoor Skatepark,Agro Mafia,Skatebg,Grindhouse Skateclub и всички Скейтбордисти които помогнаха този евент да се проведе!

А ето и любезните ни спонсори без които нямаше как да се състои този празник:                    Contrabanda.bg ,eS Skateboarding,Vans,Stinky,Board Shop,Circa Footwear,Drop In Core Shop,       Витоша Skateboards,Blok Supply Co.,Amnesia Skateshop,NOKS,JWAX,SQUARE,SKATEBOARD BG и FiveHigh Skatepark.

Старта бе на обичайното място в двора на Гимназия по облекло „Мария Луиза“ в 10:00ч
за не официалния сешън на геп-а и сборна точка на снимачния екип и всички които ще се спускат по  бул.Черни Връх в 11:30ч. с което започва евента.

В 11:30ч. движението бе блокиране от тълпата хора и  спускането по Черни Връх премина без големи инциденти освен леки здърпвания с простолюдието на финала.

12:00ч.Музей на „Земята и Хората“.Първия спот с „Cash for Tricks бе серията 6+4 стълби,серий,счупени дъски и една добра загрявка за 9те стълби.Първата изненада за деня бе чисто новия рейл специално изработен за дългите 9 стълби.Сешъна се разгорещи с много трикове,падания и дори ръкопашен бой пред рейла по време на сешъна!

 

13:00ч.ALL DAY NDK.Сешъна на НДК започна с “eS Game of Skate”,две категории,до 16г. и над 16г. Класически формат 1v1 със съдия на финалите Петко Митев,при малките победител бе Крис Кръстев а при големите финала бе между  трима.Третo място Мартин Байрамов,Второ място Димитър Пенев и Първо място Марти Атанасов.

 

Първият спот с пари на НДК бе Дългите 6 стълби който вкючваше – Новия Бенг,поставен Ръб на стълбите и самите стълби.Само пет минути след началото на сешъна дойде дъжда,но дори и това не можа да спре сешъна,с дъжда започнаха да валят и трикове в един невиждан сешън на шесте!

 

 

Преди да стане прекалено опасно се премстихме на “King of the Line” за техничните линии в дъжда.Това което разбрахме е че водата не може да спре нито карачите,нито филмърите и за отрицателно време парите бяха спечелени с много добри серии и се оттеглихгме под дърветата зад бутката на охраната за изсушаване,следобедна закуска и организирани борби с залагане докато спре дъжда.

 

Малко преди 17:00ч. облаците се отдръпнаха,слънцето изсуши настилката и “Love Park Tribute” започна,класическия вираж с кофи на НДК предостави страхотно зрелище и добра загрявка след следобедната закуска.

17:30ч.Цирка се отправи по ул.Г.С.Раковски към градинката на Кристал където ни чакаше следващата изненада за деня – „Vans 80's Jam

18:00ч.Специално изработен Launch Ramp ни върна в осемдесетте с „Vans 80's Jam“.

Зрелищен сешън с прескачане на дъски, обувки и хора доказа че осемдесетте найстина се връщат!

 

След набиване на всички пети и най-високото изстрелване бе спечелено от Виктор пуфпаф се отправихме към пред последната спирка.

19:00ч.Паметник на Съветската Армия. Железната рампа за поредна година ни достави страхотен сешън последван от възраждане на Геп-а до Рампата(Last man standing) с каса от 100лв за не правен трик.Въпреки няколкото жертви,едно спречкване с миновачи и много опити на No-comply на Викторчо геп-а не позволи нов трик.

Веднага след геп-а се събрахме за хвърлянето на продукти от рампата,благодарение на спонсорите ни и общата снимка на стълбите пред рампата.

20:30ч. Grindhouse  Skate Club,последната спирка на най-дългия ден за каране в годината.Олег и компания ни чакаха с бургери,бири,музика и последния “Cash for Tricks” за деня на „Contrabanda Mini Ramp session“.Веднага след сешъна се прожектира новия тур нa  „Витоша Skateboards” последван от музика на живо от PIRANHA + Guest band за рождения им ден и Retro Motion за закриване на деня.

Благодарим на всички които помогнаха,караха,коментираха с мегафона(Яворски,Ицака), фирмата на Стефчо за изграждане на рейловете и всички други които се включиха в отпразнуването на Go Skateboarding Day!

Текст: Я.Стоянов

Фотография: Велико Балабанов

Снимачен екип: Васил Нейков,Ивайло Дончев,Никой Петров,Владимир Минов.

Skate and Destroy!

Галерия: