За кой Бг отбор би карал ако имаш възможност?

Fly
Virus skateboards
Insomnia
Bas
Amnesia
Boardshop
други

 

                                  

Go Skateboarding Day Sofia 2018

За поредна година отпразнувахме световния празник на скейтборда "Go Skateboarding Day" по улиците на София на 21.06.2018г. Отново евента бе организиран от Софийската скейтборд сцена с помоща на екипите на FiveHigh Indoor Skatepark,Skatebg.com,AGRO MAFIA и Grindhouse Skateclub,спонсорите на евента бяха:Генерален спонсор - Blok shop, спонсори-Contrabanda,Amnesia,Board Shop,Drop in,Мастилница,Noks,Chilli Hills,Blank Deck suplly,Хайдушка Скара,Skylord,ES,Circa,Missing Link,Jwax,Bistra Ракия,Pimp,FiveHigh. Mедийни партньори - Skatebg.com,Asphalt Magazine и Go guide,постери и илюстрации - Михаела Караджова,на мегафона(предоставен от Stinky Socks) - Павел Царев.

По традиция срещата бе в 10:00ч на добре познатия ни спот в двора на Гимназия по облекло „Мария Луиза“.

До 11:00ч двора се бе напълнил с млади и стари скейтъри от всички точки на страната.В 11:30ч всички се бяха наредили на бул.Черни

 

Връх,готови за традиционния старт на празника-Downhill section.Отново тази година ни чакаха две бели коли на старта,за щастие този година нямаха надписи "Police" на вратите а бяха нашите проятели Румбата и Ники близнака които блокираха делничния трафик и направиха това спускане възможно!

 

 

Без инциденти спускането ни заведе на първия спот за деня- Национален музей "Земята и хората".Тази година отново имаше много промени и изненади в програмата,а първата от тях бе че започваме с Шест+четири стълби с Рейл специално изработен за тях от екипа на FIveHigh и Стефчо.Пари и награди се раздаваха за серии- рейла и четирите стълби ,видяхме много силни трикове и една добра загрявка за 9-те стълби които бяха следващия спот.На 9-те имаше отново много зрелищни нови трикове и първи олита,без сериозни травми освен няколко счупени дъски!Благодарим на Национален музей "Земята и хората" за поредна година не ни изгониха в работен ден.


Следващия спот бе НДК в 13:00ч. където за втора година се проведе ES Game of Skate 2v2(Sofia edition).Няколко опита за валежи не успяха да ни спрат и мероприятието продължи по план,печелившите на ES Game of Skate при малките бяха Димитър Пенев и Марио Манасиев,при големите в оспорвана битка Део Катунга и Марти Атанасов  надделяха над Калоян Тренков и Чесъна - 5:4.Изненадите продължиха след игрите на скейт,чисто нов ръб построен от екипа на FiveHigh бе поставен пред виража на петте стълби и се караше в посока надоло,пързаляне и влизане във виража.

 

Дъжд от трикове бързо изсуши хазната и се преместихме към следващия спот на НДК.Чисто нов вираж отново изработен от екипа на FiveHigh бе поставен на класическото място за вираж на НДК с кофа пред него - "Love Park Tribute".Отново силен сешън и преместване на виража и кофата пред виража на петте стълби ни предоставиха зрелищни трикове.


В 17:30ч всички се отправиха към магазина на BLOK на "Ул. Фритьоф Нансен 29" да отпразнуваме една година от откриването му със сешън на пейка и масата на Blok в серия,Кени подържаше настроенито по мегафона и награждаваше каращите с продукти!

 

След края на сешъна тълпата тръгна по ул. Георги С. Раковски към градинката на Кристал където ни чакаха други изненади.Първата бе "Power Slide Challenge",видяхме много дълги слаидове и квадратни колела,най-дългия BS Powerslide бе спечелен от Папата от Варна,а FS от Васко Боянов.Следващия сешън бе на два бетонени бордиура (Curb Session) изработени от Monkey.Много трикове и високи емоций на новите сешъни.

20:00ч. по стара традиция Паметника на Съветската Армия - "Vert Session" на желязната рампа.Бира,силен сешън и разбира се групувата снимка за "Go Skateboarding Day".След снимката се отправихме към Grindhouse Skate Club!

21:00ч. Grindhouse Skate Club ни посрещна с топли хамбургери,студена бира,Бистра Ракия,музика и "Contrabanda Mini Ramp Session".Екстенжъна бе поставен на външната рампа и за един час бе разцепен от трикове в последния сешън на деня.

В 22:00ч. точно бяха спряни лампите на рампата и погото започна,PIRANHA разцепиха сцената на рождения си ден  както всяка година(Happy BD PIRANHA),след тях Бат Симо и Кенан разкършиха с второто издания на Retro Motion,с подкрепата на Бистра Ракия.

Искаме да посветим този ден на нашия добър приятел и фотограф който изгубихме Теодор Пеевски.

Видео:Николай Петров,Васил Нейков

Фотография:Велико Балабанов

Текст:Явор Стоянов

Благодарим на всички които доидоха да отпразнуват Go Skateboarding Day с нас!

SKATEBOARDERS UNITED!