За кой Бг отбор би карал ако имаш възможност?

Fly
Virus skateboards
Insomnia
Bas
Amnesia
Boardshop
други

текст: Sandomax
photo: Jay Docherty

 В началото на Юли тази година имах честта да бъда поканен на уникално по рода си скейт турне. Red Bull Europe ни наеха да осъществим турне из цяла Ирландия и да заснемем филм под крилото на една истинска скейт легенда от 90-те - Brian Lotti. За мен бе особена чест да съм част от екипа, именно защото се чувствам съпричастен към епохата, когато Lotti беше про за H-Street
В буса още бяха - Bobby Worrest ( про скейтър за Krooked Skateboards), Keith Walsh (ирландска про звезда), Simon Stricker (машина от Швейцария), плюс филмер и фотограф.
В рамките на една седмица успяхме да направим пълна обиколка на целия ирландски остров. Попаднахме на места, които никога не биx посетил нормално. От DIY спотове по средата на картофено поле до циментов пул в задния двор на пич с жена и три деца. Запознахме се с редица интересни скейтъри, на които не разбираш 90 % от това което казват. Пихме Bushmils в Bushmils и се нагледахме на  замъци , коне и крави в безкрайното зелено море. За пореден път се убедих колко общи черти имаме с ирландците- гостоприемството основно.. Особено интересни бяха разказите на Brian Lotti за онези времена и това как е изобретил един от основните трикове в скейтбординга- bigspin.
Ирландия се оказа страна с богата скейт култура с дълга история. Оставям ви с резултата на нашето турне директно от сайта на Red Bull както и някои от личните ни снимки, които може да видите в галерията тук.
Enjoy!

PART 1

PART 2

Photo Galery 1                             Photo Galery 2