На кой стил музика искате да обърнем повече внимание?

hardcore
hip hop
heavy shit
breakbit
dance/drum`n`bass
jazz/funk
другиВ началото на 2005 Милко и Юрий се запознават на Паметника на Съветската Армия, София, главно заради общото си увлечение по скейта, пънк, рок и ска музиката. Есента на същата година идва идеята да се пробват да създадат някаква група (началната концепция е Юрий да е китарист, Милко на клавири). Идеята замира за известно време.

През Януари 2006 на концерт в клуб "Три Уши" Юрий запознава Милко с Мартин - и двамата, също на базата на общите интереси, се сближават. Тримата започват да обсъждат варианти с вече утвърдени роли: Юрий - барабани, Милко - клавири и вокал, Марто - вокал (въпреки че първоначалната идея е той да свири на бас). Георги, който отпреди това се познава с Юрий, се заговаря случайно с тримата на Паметника и впоследствие се оказва, че е басист с известен опит. Четиримата се уговарят на следващия ден и отиват в студио да свирят.

Денят е 8 Март 2006. На тази първа репетиция се ражда и първата идея на групата - мотивът за парчето "Ааа, не!". Същата вечер се ражда името, имащо за цел да обедини групата на базата на нещо общо - скейта. "Скърт", идващо от емблематичния израз "Скейта кърти!" (или "ша та скъртя!", още не е много сигурно). Оттам групата сменя 3 репетиционни, репетирайки по 1-2 пъти на седмица, в началото без китарист. Милко свири на китара временно.

Краят на Март бележи създаването на още два мотива, превърналите се в парчета в последствие "Захвърлен Труп" и "Скейт Пънк Нация". Сменят се трима китаристи.

През месец Юни, Юрий взима участие в концерта по случай завършването на 12 клас на 2 АЕГ в НДК, свирейки с музиканти от училището. Там той се запознава с настоящия китарист Ники (също скейтър, макар и начинаещ), който заради кандидат-студентски изпити е временно възпрепятстван да репетира с групата. До този момент са се появили вече 3 песни с липсваща все още китарна партия. Въпросният проблем е бързо преодолян. Така вече в състав от 5 човека: Юрий - барабани, Георги (а.к.а. Борги) - бас, Ники - китара, Марто - вокал, Милко - клавири и вокал, групата започва усилени репетиции.

Идеята е да се свири пънк, ска, хардкор, гръндж и ню метъл. Групата се вдъхновява от скейта, социалното положение в България и по света, уеднаквяването на хората, урбанизацията и глобализма. Стилът е повлиян от групи като Rage Against The Machine, Rancid, Pennywise, Charlie Brown Jr., ска-идолите Skankin' Pickle, Sublime, The Gadjits, The Specials и The Toasters, както и стария пънк - Joy Division, The Ramones, The Sex Pistols, Dead Kennedys.

В края на юли са осъществени първите записи - парчетата "Ах, Братле!", "Ааа, Не!", "Захвърлен Труп" и "Скейт Пънк Нация", както и няколко импровизации с приятели от The Confused Minds. 

В средата на септември Марто е изхвърлен от групата поради системно неявяване на репетиции. На 29 септември е проведен първият концерт на езерото Ариана. За пръв път e изпълненo парчетатo "Enjoy The Ride".

Следва около месец затишие и творческо вдъхновение, докато на 12 ноември групата излиза на сцена за втори път в клуб "Три Уши" заедно с Waste Of Time и Crosscut (сега Crosslaw). Пред публика са изпълнени новите песни "Този Ден", "Цигани в Ямайка", "Отрова", "Драго на Зъболекар" и "Rollin' D".

Декември 2006 отново е период на затишие. Направени са няколко пистови записа на барабани. Групата започва да смесва джаз и хардкор-пънк, създавайки няколко парчета с интересно алтернативно звучене.

Първият месец на 2007 минава в сравнително редовни репетиции, утвърждаване на вече създадените песни и заучаване на някой и друг кавър. На 25 Февруари групата за втори път свири в "Три Уши" - този път с The Livingdead. Пред публика са изпълнени два авторски джаз-кор инструментала ("Полунощ" и "Валяк") и психо-баладата "Crushed", както и един доста странен опит за пробиване в поп-фолк средите, имащ за цел "да прати групата на Евровизия". 

Следват концерти в "Backstage" през Април, "Swingin'Hall" и "8 Ball" през Август и отново в "Swingin' Hall" в края на Септември. Написано е парче, изразяващо гостоприемната нагласа на бандата към посетилия България същото лято и предизвикал доста шум президент Буш. Изпълнени са няколко нови кавъра на Ramones и Grey Matter. Изкарано е демо, предшестващо първия албум. 

Групата си извоюва място на страниците на списание "Про-Рок" и участие в предаване по радио "Алма Матер".

В средата на Октомври Милко заминава да следва в Германия и групата се събира да свири периодически, когато целия състав е налице.

Около коледните и новогодишни празници на 2007 са организирани два концерта (с Уикеда в клуб "Toucan" на 23 Декември и с Rise Above в новия "8 Ball" на 2 Януари 2008), последвани от не особено продуктивна записна сесия. Работи се върху нови идеи с новото попълнение Филип (вокали).

В началото на Март 2008 към групата присъединява и втори китарист-Любо, но присъствието му в групата не трае дълго. На 3 Април е организиран втори концерт с Livingdead, не особено успешен поради проблеми с организацията. Изпълнено е новото парче "По-ясно". Освен "дежурните" кавъри на Ramones и R.A.T.M. са изпълнени и "Should I stay Or Should I Go" на The Clash, както и "Na Palma Da Mão" на Charlie Brown Jr и Conexão Baixada. 

В момента групата е във временен застой, събирайки средства за добри записи. Правят се несигурни опити за създаване на brass-секция.

Парчета от демото, както и от първите импровизации с Confused Minds могат да бъдат чути в myspace.


www.myspace.com/ckbpt