За кой Бг отбор би карал ако имаш възможност?

Fly
Virus skateboards
Insomnia
Bas
Amnesia
Boardshop
други


фотография: Антон Кръстев AKA Deadscream

Годишни награди за скейтборд в България

Само като си помислим, че преди два месеца си задавахме въпроса дали да се захващаме отново с наградите...
Нали знаете, като не са се случили много неща през годината, като положението на нашата сцена е по-зле от всякога, естествено, че и нашият дух  ще е слаб, а съответно – и желанието и стимула ни да се впуснем в организация.
Както става винаги, докато обмисляхме какво да правим, вече го правехме.
Месец по-късно вече можем да се радваме на поредния огромен успех за Skatebg.com и отново невероятно реализираните  "награди".
След цирка миналата година си мислехме, че няма да е възможно да направим нещо толкова добро, но ето, че отново вдигнахме летвата по оригинален начин, но затова малко по-нататък.Отново резултатите в гласуването бяха пълни с изненади.
Общият брой на гласувалите e по-нисък от миналата година – 1047, но отново доказва солиден интерес.

Както вече публикувахме по-рано, призът за „Скейтър на Годината” бе грабнат от Иво МариновИндианеца (Пловдив), който по-рано през годината бе изпратен да представя България на финалите на Make it Count. Може би този факт допринесе за неговия висок рейтинг, но в края на краищата той отнесе павето, както и щедро осигурените от Monster Energy 250 лева кеш.

Друга огромна и много приятна за нас изненада бе победата на Virus skateboards, които през изминалите 5 години са на единици гласове разстояние от приза за "Отбор на Годината", но ето, че тази година успяха абсолютно заслужено да го грабнат. Честито, от наше име, на всички заразени карачи.

"Дебют на годината" – Димо Петков.
Ако следите прогреса на момчетата от Ashbury през изминалата година, не би трябвало да ви учудва естествения избор на публиката. Решаващ фактор в избора на гласуващите всяка година е доброто и постоянно представяне на марките, карачите, отборите и видеата. Ashbury направиха всичко това и то много добре. Честито на Димо, който също отнесе чек за 250лв от Monster.

Като говорим за Ashbury - тук е мястото да споменем и втората им награда – "Събитие на Годината". Честито, момчета!

Наградата за "Видео на Годината" спечели филмът Shit Happens. Тя беше връчена на Петко Митев, който бе поканен като представител на крюто. Честито и на вас, момчета и не спирайте да снимате.

Награда за принос тази година нямаше, поради липсата на такъв.
Толкова за наградите


The Late Awards Show.


Всяка година нашият креативен екип се събира и решава на каква тематика ще базираме предстоящите награди. Тази година като че ли всичко си дойде на мястото. От край време искаме да направим живо излъчване в интернет и ето, че това беше перфектният момент.
Идеята ни в тазгодишното шоу бе да изкараме церемонията по наградите извън софийските клубове и зали, за да стигнем до всички Вас, които нямате възможността да бъдете с нас във вечерта на наградите. Мисля, че се справихме повече от добре. Доказателство, затова е няколко хилядната публика, която достигнахме. Имахме стотици коментари и поздравления, не само от страната, но и от чужбина.Естествено, само с добра идея и доза ентусиазъм нещата не винаги стават. Искаме да благодарим на нашите спонсори, които повярваха в нас, довериха ни се и разбира се спечелиха една супер успешна рекламна кампания. Генерален спонсор на вечерта бе Monster Energy drink, които осигуриха не само награди за участниците, но и два чека по 250 лева за дебют и скейтър на годината. Не по маловажни са и другите ни спонсори- Virus skateboards, Insomnia, Vans, Cleckshоp.com, Carhartt и Circa както и медийните ни партньори – Skatebg.com, сп.Whiteroom, сп.360, сп.Vice, X-events.bg,Radio Tangra Mega Rock, Програмата и Board.bg.


С помощта на момчетата от Ashbury шоуто бе гледано на живо и в кино "Влайкова". Също така, бяхме организирали и прожекция в бар "Saloon" във Варна.
За три дни офисът на Skatebg бе превърнат в уникално телевизионно студио или по-скоро три различна студия. Тук имаше повече техника, отколкото в Техномаркет.
Банда на вечерта бяха Пистамашина. Ако не си ги чувал досега вече си предупреден – супер различен и уникален саунд.

Стоян си влезе перфектно ролята на "Малък Слави" и заедно с Чичата – "скейтър клет" ни забавляваха и разсмиваха цели два часа. Вечната ни sexy асистентка – Линче, посрещаше гости и ги черпеше с Monster. Специалната ни репортерка Мирка взимаше оживени интервюта от звездите на червения килим дошли специално за "Наградите"
Чичата не спря да раздава награди , докато Стоян представяше гости и номинации.
Така го бяхме замислили, че повечето наградени бяха в студиото под един или друг предлог и не подозираха, че самите те ще бъдат наградени.
На никой не му се вярваше, че всичко това се случва и то в реално време.
Хора влизаха и излизаха, телефоните ни звъняха с поздравления от Влайкова и други краища на страната.
Естествено, разбрахме за технически проблем към края на предаването, от хора с по-слаба връзка, но сме се погрижили никой да не изпусне и секунда. Всичко от вечерта може да намерите на вече публикувания официален сайт на предаването - www.skatebgawards.com но затова след малко.

Party Kings - The Party

Оказа се, че тази година сме се потрудили доста. След церемонията в сряда, дойде ред и на партито в събота.Естествено, с най-добрият екип от Dj`s, музиката беше гарантирана. Партито беше на ниво, както всяко едно парти от поредицата Party Kings – готини мацки, музика, питиета и приятели.
Скейтъри бяха дошли от Варна, Пловдив и други места от страната.
Тук беше и моментът, в който Стоян връчи наградите за отбор и скейтър на годината.
Индианеца отнесе 250 лева, докато Virus skateboards продължават да си търсят откраднатото паве. Да истина е – някой толкова много е пожелал павето, че успя да го открадне. Въпросът е, че като наградата е за отбор дали не е друг отбор, който я е откраднал?
Както и да е – апелираме към този, които я е взел да я върне – повярвай, приятелю, тази награда я чакаме от години и означава много за нас.
С изгрева на слънцето приключи поредното успешно организирано събитие от Skatebg.com.
 

Вече поизтрезнели и поуспокоени, единственото, което се питаме е – какво ще правим следващата година...
Отново искаме да благодарим на всички, които ни подкрепиха, благодарим на всички, които ни подпомогнаха, както и на всички, които продължават да вярват в нас.

Вече можете да посетите и официалният ни сайт за събитието, където ще откриете повторение на цялото предаване, както и задкулисни кадри и снимки.
www.skatebgawards.com