За кой Бг отбор би карал ако имаш възможност?

Fly
Virus skateboards
Insomnia
Bas
Amnesia
Boardshop
други
Как да заздравим глезените сиСкейтбордингът, освен че е много забавен, може да бъде и много болезнен. Глезените са тази част от тялото, която най-често е подложена на контузии, а възстановяването им понякога може да отнеме адски много време. Това е така, защото по-сериозните навяхвания и изкълчвания не само увреждат връзките на глезените, но и нараняват мускулите и тъканите на микро ниво. Така дори седмици, след като оттокът е изчезнал, кракът ви може да е все още куц и вдървен. В тази статия е представен един комплекс от упражнения, спомагащи за по-бързото възстановяване на глезените. Правейки упражненията по 15 минути два пъти на ден, много скоро ще може да се върнете отново на скейта.
Ето и няколко съвета които искаме да споделим с вас:

1 – Ходене
Започнете да ходите изправени на пръсти, докато усетите, че мускулите около глезена ви са приведени в действие. Най-добре е всички упражнения да се правят на бос крак. Дишайте дълбоко и насочете съзнанието си към живота, вселената и към мисълта, че бързо ще преодолеете тази лоша травма. Сега вече сте загрели и готови за второто упражнение.

2 – Повдигане и смъкване на петите
Застанете в стойка,при която ходилата ви са на равнището на раменете. Изправете се на пръсти и започнете да редувате смъкване и повдигане на петите. Ефектът от това упражнение може да се засили, като сложите някаква тежест някаква тежест на раменете си. Много е важно, при изпълнението на тези упражнения, гърбът ви да бъде хубаво изправен.

3 – Вдигане на предмети
Използвайте пръстите на краката си, за да хванете и повдигнете предмети като например парче плат или молив. Вероятно отначало ще ви е трудно, но с повече практика ще задобреете.

4 – Уроци по търкаляне
Намерете топка за тенис (за предпочитане да е по-мека). Стъпете върху топката и започнете да я търкаляте напред-назад под ходило. Ако не може да запазите баланс се хванете за някой стол или маса.

5 – Въртяща позиция
Застанете на пръсти и последователно започнете да въртите петите навътре и на вън. По време на упражнението пръстите трябва да се в непрестанен контакт със земята.

6 – Кръгови движения
Изпънете крака и започнете бавно да въртите глезена по посока на часовниковата стрелка и обратно. Може да правите 5 серии с по 3 повторения

7 – Натиск
Легнете по гръб и поставете ръцете си на земята в страни от тялото. Повдигнете двата си крака и сгънете колената, така че да образуват прав ъгъл. Сега натиснете едновременно глезените и ходилата си едни към други, колкото силно можете. След това разтворете ходилата настрани, колкото е възможно, а глезените трябва да останат допрени. След това отново ги натискайте едни към други и повторете общо 12 пъти.

8 – Разпускане
За финал седнете на нисък стол или табуретка и придърпайте крака към горната част на тялото. Хванете глезена с две ръце и леко разклатете крака, така че да ви е приятно и същевременно съзнателно отпуснете мускулите на ходилото. Повторете 5 пъти.

Преди да започнете с този комплекс от упражнения се уверете, че не е твърде скоро след травмата. Имайте предвид, че тази гимнастика помага на глезените, дори и когато не са контузени. Затова може да предприемете превантивни мерки и да заздравите глезените си, като практикувате съответните упражнения всеки ден.