На кой стил музика искате да обърнем повече внимание?

hardcore
hip hop
heavy shit
breakbit
dance/drum`n`bass
jazz/funk
другитекст&фотография: Shuzan

Представяме ви нашата нова кореспондентка от далечна Италия- Shuzan. Освен че се занимва със сценография, фотография, илюстрации и куп други неща е неизменна част от европейската music-fest култура. Ето и един кратък репортаж за един от най-добрите Белгийски фестивали, а именно le Printemps de Bourges.

Преди няколко седмици се завърнах от триседмично пътешествие по повод европейското турне на the Hives. Но сега няма да изпадам в подробности около тях, а ще ви запозная с фестивала le Printemps de Bourges, който се проведе от 15-ти до 20-ти април в Бурж – централна Франция.
С 32годишната си история в програмата не липсваха имена като Vitalic, Justice, Antipop Consortium, Israel Vibration, Gogol Bordello, Blonde Redhead, Dub Pistols, Foreign Beggars, Serj Tankian, Blood Red Shoes, the Hives, the Kooks, Foals и други. Babyshambles също трябваше да свирят, обаче шоуто бе отменен заради проблемите на Пийт с властите и дрогата.Барове и кръчми из целия град бяха отворени за безплатни концерти и улиците бяха препълнени с развеселена сган.
Във фестивал зоната не липсваха сергии с дрехи, дрънкулки, скулптрирани сапуни(?!?), плакати, изкуствени татуировки и какви ли не буклуци. Нещото за което се чувствам все още виновна е че пробвах от всички видове кухня предлагана там. Не останах доволна от мексиканската и китайската. Личеше си, че бе правена от самозванци.


Fancy. Френска група, чиито вокал писал текстове за Justice. Интересна комбинация от стил, поведение на сцената и контакт с публиката. 
www.myspace.com/welovefancyАко си падате по пънк-рок, a не сте чували за Be Your Own Pet, е време да го сторите. По време на сета им някакви киселяци се заядоха с китариста и след кратка разправа, плюнки и ругатни, той захвърли китарата си и скочи от сцената. Настана меле, но на охраната и трябваше малко време за да отреагира. Нямаше ранени.
www.myspace.com/beyourownpetmusic


Катрин Рингер или полувинката от Les Rita Mitsouko. Това бе първта и изява на сцена след смъртта на Fred Chichin в края на миналата година.
www.myspace.com/lesritamitsouko


The Wombats ме заблудиха с един поп-пънк сингъл чут в myspace, но не са от тези които искам да гледам отново.
www.myspace.com/thewombatsuk


Dub Trio са мои стари познайници, които съчетават дъб и нойз метъл в едно. Странна комбинация, но и доста сполучлива. За албума им New Heavy, решават да вкарат вокали и канят не кой да е ами самия Майк Патън, на който колаборацията явно допада и записват заедно албума за последният му проект Peeping Tom.
www.myspace.com/dubtrio


За Antipop Consortim не бях чувала нищо от години. Те са алтернативна хип хоп банда от края на 90-те, издавани от warp records. След няколкото годишна пауза и солу кариери(за лейбъла ninjatune, забележете) са отново заедно. Работят и над нов материал който чакам с нетърпение.
www.myspace.com/antipop


Foals. Група с току що излезнал албум, новите любимци на острова.
www.myspace.com/foals


О, Hives… имах удоволствието да ги видя в седем града и мога с ръка на сърцето да кажа, че тук бе най-яко. Бях приготвила и специялна изненада от балони с хелиум, но след лек конфликт с хора в публиката ги изпуснах преди началото на концерта. Атмосферата бе толкова нагорещена, че пот се лееше от тавана.
www.myspace.com/thehives
Без съмнение черешката върху тортата, електро групата на изминалата година. '†' на Justice e вече класика, а Гаспар и Савие са желани в цял свят почти толкова колкото и техните сънародници от Daft Punk. С поведение на рок музиканти завладяха сърцето ми и броя дните до следващата ми среща с тях.
www.myspace.com/etjusticepourtous