На кой стил музика искате да обърнем повече внимание?

hardcore
hip hop
heavy shit
breakbit
dance/drum`n`bass
jazz/funk
други

Интервю с  Джаджата - Рими от Ра


Колективът на skatebg.com и в частност аз (xITSOx), решихме да запознаем нашите читатели с набралите напоследък скорост хип хоп MC-та, подвизаващи се под името Рими от Ра. Това е хип хоп групировка, започнала началото си от мрачните разградски мази и впоследствие обединила хора от най-различни градове, за да рапират и да се веселят заедно.

xITSOx: Йо йо йо. От де сте бре момци?
Джаджата:
(нищо общо с Джа, с бг значение :) )
Ами от където и ти – от Разград сме повечето хаха
, Деф-а е от Добрич и Баш от Исперих, но от 3 години живея в Софията. Ръкбъзък-а и той, Bash, Masu, Def-а и Бъйлйо са във Варна, Ner-а в Германия, но се събираме и в Търново, в Пловдив, абе навсякъде сме!

А к’во ще значи т’ва Рими от Ра? Да не сте от няк’ва секта?
Ра си е от Разград! Хахах секта, не сме секта, просто както ти беше казал -  Отворен проект! Но за това по-надолу!

Къде, кога и как започна всичко?
Чакай, че то е сложна работата! Да започна от това, защо започнахме! Нали всички от любов към хип-хопa, еди си кво си, това е живота им и разни такива, заебете ги тия работи! Винаги сме слушали и сме се кефили, но почнахме с малко по-различни причини! До някъде от скука, в малкия град се случват много лудници, но пак ти писва всичко и се чудиш кво да правиш по цял ден! И ето Bash-a ме зариби на Frooty Loops (може би 3-ката) не помня вече и ни даде и mic-а си и дай по цял ден и по цяла нощ цъкане по програмката и се събирахме в мазата ни (и още го правим) и давай  музика да правим и беше перфектно, защото тя музиката никога не писва, когато се хванеш да я правиш винаги има нещо ново, нещо различно, голяма е зарибявка мамицата и! И така …. Голяма компания, цял град се познаваме и който искаше и беше надъхан да прави рапец го викахме в мазата и блъскахме звуци, ракийки и каквото имаме :) абе забавляваме се винаги като се събираме и вкарваме по някой друг куплет и дори и да не стане трак-а, няма проблеми, ние сме си попели, заредили сме си още един спомен в главите! То с квото и да се захванеш времето те развива и до голяма степен музата нали, и каквото и да стане следващия път ще си по-добър и така развитие за сметка на ежедневния цикъл! И така, както бяхме в началото аз и Масу и бяхме общо взето едно цяло с NEC Crew (Def и Ner - Добрич) и по-нататък Bash, Бъйльо и Ръкбъзъка последен се появи!


Кои групи и изпълнители най-силно са ви повлияли?
Ей това вече е трудно! Да ти кажа много неща сме слушали всички! Като почнем от Prodigy, Wu-Fam, Cypress, DAS EFX, Korn, БГ рап – целия, най-вече от времето на рап фестовете в Разград (малък бях ама ходих еиии, помня един учител в 3-ти клас ми писа 3-ка по история, за да ме пусне да ходя да скачам с големите рапери! Респект за Стефчо Бенката, Паркизан искам да спомена тук, Уикеда, Def Squad, House of Pain, малко KRS1, малко Sublime, малко регенца, малко RUN DMC - като малък им намерих една плоча измежду на нашите плочите (единствената рап такава) и вече Dj-ствах и направо й ебах майката. Още съжалявам за тая плоча, ако беше здрава още щеше да е на Ner плочата! Така продължавам с Rage Against, после и A Tribe Called Quest, Fugees, Lords of the underground, Funkdubiest, големи фенове сме на Second Hand Krue, еиии да споменем  Leshper Art Crew! Най-добрите са Хората на изгрева (честно), DJ Skill!А,  Def-а слушаше някви баси психарските работи, незнам много тежки китари звучаха в ушите му и обменяхме много музика. Аве аз защо се в минало време говоря и сега разменяме много музика хахахаха! Много неща са ни повлияли предполагам, а сега jazz-ки разни, swing-чета си пускам, funk-чета и стари funky рапчета, хаха пънкарийки, лудница да има пък то от всичко останало има по много!

Имате ли нещо издадено?
Издадено? Как издадено? Pro - такова ли? Pro - нямаме! Само домашни работи хахах. Сега сме се хванали да ги направим наистина нещата както трябва! Купуваме си техника, даже вече доста неща станаха и така бачкаме, събираме пари, заеми, това онова и купуваме! Bash-a си е напълнил квартирката с техника. Ако иска някои може да ходи да записва при него, няма да му излезе скъпо (12 за час) - LAVALAB. И ще остане доволен! Ейц ейц - реклама хахах. А сега правим едни проектчета - ние, LAC, SHK и MD Beddah – много добре се получват тракчетата, но време трябва за  всичко, пък ние продавачи  сме, аве луда работа! Скоро! Lazy acts! Еиииииии да бе баси как забравих - клип имаме хахаха "Ари" се казва има го в youtube и zazz.bg (за видеото натисни тук)

От къде може братлетата да чуят вашето слово?
www.myspace.com/pumuotpa
www.myspace.com/bashbg

www.myspace.com/hippoandpotamo

www.myspace.com/roko_pa

www.myspace.com/secondhandkrue
– много луди еий

Освен рапа, к’ви други ги вършите?
Освен рапа??? Много неща хахха, живеем си, мъчим се, пийваме, попушваме, някоя друга бомбица на стеница, веселим се, събираме се, надъхваме се, гледаме да го даваме позитив (нали така трябва хахаха), обичаме се, смеем се много, викаме, скачаме, бачкаме, учим, заебаваме, гледаме много много много анимации, чакаме се, тормозим DUC Crew да ни попипват снимките, бъзикаме Poke One , skype-ваме , четем Катарзис, мотаме се по улиците и пак до рапа стигаме! :)

Нещо за капак?
За капак незнам хахахах, тоест знам, аре направете някво намаленийце на  зелените панталони Virus с джобовете отстрани 80 лв. май бяха! Много ги искам, ама 80 лв. са ми много! Звънял сам, питал сам, имате 36-ти размер! Друго, друго, поздрав за хората от градинката в Разград, абе за всички, които се познаваме от градчето! За брат ми, за семействата ни, Плами-то ми, за Аспито, Гошо, Мирцата, Бобито, Дидка, Дидко, Пешо и Митко, за Томи Слава, Кайзера, Джокера, Пенчо, Дачо, Ицо (ти), Димана, Марто, Сами, Дуца и Во-то, за Крушата, Цецо, за Валето, за Марто (който не сам го виждал 2 години станаха), за Цоло Локо, Жечев, Сашо Космоса, за всички, които са ни давали pc-тата да ги мъкнем в мазата и да записваме, за Вампито – поздрав (не му е леко и на него при швабите)! Поздрав за Leshper-ите, за Second-ите, за Beddah-та, за всички които ни се кефят, за DUC, за Момата, Хроме-то, Арно-то, аве много сте ве стига толкова хаха! Ари толкова като за първо интервю!

 www.myspace.com/pumuotpa